Jonge kinderen? 4 tips voor een kinderfeestje!

Heb je een jong kind dat binnenkort jarig is? Dan kun je vast wel wat tips gebruiken voor hoe je een leuk kinderfeestje organiseert. Kinderfeestjes zijn per slot van rekening weer heel anders dan feestjes voor volwassenen. Om je een eindje op weg te helpen, geven we je in dit bericht 4 handige tips!

Tip 1: organiseer leuke activiteiten

Een belangrijke tip voor het organiseren van je kinderfeest is het opzetten van enkele leuke activiteiten. Als je kinderen 5 jaar zijn is het misschien nog wat te vroeg om een grootse activiteit te organiseren als naar het zwembad of de dierentuin gaan. Je kunt echter wel een leuke speurtocht opzetten. En wat dacht je van koekhappen? Of een wedstrijd kleurplaten inkleuren?

Tip 2: kies een thema voor je feest!

Bij een kinderfeestje is het erg leuk als je een thema kunt gebruiken. Kinderen vinden het doorgaans erg leuk om zich te verkleden en een thema als ‘K3’ of ‘insecten’ is iets waarmee je dikwijls goed zit. Je kunt ervoor kiezen om het te houden bij een verkleedfeestje, maar je kunt natuurlijk ook gewoon de activiteiten in dezelfde stijl doen. Wat dacht je van een speurtocht in stijl? En bijvoorbeeld de bordjes in de stijl van het thema?

Tip 3: zorg voor pauzemomenten

Ook al lijken je kinderen nog zo druk, de praktijk is echter dat ze snel moe worden. Na een paar spelletjes is het dan ook aan te raden om een rustmoment in te plannen. Laat ze kijken naar een filmpje of een aflevering van een kinderserie. Na een moment van rust (met bijvoorbeeld wat chips en cola) kunnen de kinderen er weer tegenaan en hebben ze weer zin in een nieuw spelletje.

Tip 4: thuisbrengen of niet?

In het algemeen is het handig om de kinderen zelf thuis te brengen. Zo zorg je ervoor dat je andere ouders in het gemak voorziet lekker te kunnen thuisblijven. Je maakt op deze manier een leuk gebaar naar andere ouders, zodat zij misschien hetzelfde doen en jij thuis kunt blijven tijdens het feest van hen kind. Twee vliegen in één klap, is het niet? Zo help je elkaar.

Maak je er het liefst een logeerpartijtje van? Dan hebben we hier enkele niet te missen tips!
Uitnodigingskaart maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een uitnodigingskaart van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je uitnodigingskaart je met een eigen foto, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je uitnodigingskaart